Főoldal Nyíl Videotár Nyíl Eredményes közösségi média stratégia cégvezetőknek

Eredményes közösségi média stratégia cégvezetőknek

Dátum Felvétel időpontja: 2023.06.20

Lejátszási idő: 01:31:32


A közösségi média megkerülhetetlen, amikor egy cég életében márkaépítésről, az ismertség növeléséről, a marketing stratégia kialakításáról van szó. Hogyan lehet lépést tartani a változó trendekkel és a lehető legtöbb eszközt kiaknázni, min kell változtatni 2023-ban, milyen lehetőségek rejlenek még a közösségi médiában? Leginkább ezekről a kérdésekről beszélt szakértőnk, Lévai Richárd közösségi marketing specialista szakmai napunkon.

A közösségi média folyamatosan változott az elmúlt 15-20 évben, és még most is átalakulóban van. Új platformok, új megoldások kerültek képbe, szigorodtak az adatvédelmi szabályok, megváltoztak a fogyasztói szokások. Eközben emelkedtek a hirdetési árak, csökkent az elérések száma, és egyre kevésbé hatékonyak a már megszokott módszerek.

Lévai Richárd közösségi marketing specialista előadásában beszélt arról, hogyan alakult át a közösségi média használata, milyen hatással van a különböző korcsoportok vásárlási döntéseire, milyen vevőszerzési lehetőségeket nyújt a platform, milyen megtérülés várható, hogy működik az üzleti kapcsolattartás.

Elmondta és konkrét példákkal illusztrálta, hogy mire és hogyan lehet használni a mesterséges intelligenciát (AI) akár egyedi vizuális elemek előállításához (posztok készítése ChatGPT-vel, képgenerálás Canvában, Facebook és LinkedIn hirdetések, hírlevél, landing page stb.), hogy lehet vele időt és költséget megtakarítani, hatékonyabbá tenni a tevékenységet, növelni az eredményt. Bemutatta, hogyan kell felkészülni a következő 5-20 évre, mikorra a mesterséges intelligencia várhatóan teljesen átformálja majd a marketing tevékenységet.

Tájékoztatott az adat alapú marketing átalakulásáról, aminek következtében – ha valaki nem készül fel időben – elveszhetnek adatok a weboldaláról, nem tudják mérni az oldal látogatottságát, nehezebb lesz a kampányok optimalizálása és a döntések meghozatala, veszélybe kerülhetnek az üzleti eredmények.
Felhívta a figyelmet arra, hogy július 1-jétől a Google Analytics már nem gyűjt adatokat, és 2024. harmadik negyedévétől a Google Chrome tiltani fogja a külső sütiket, ami befolyással lesz a Meta Pixel használatára és ezáltal a hirdetési kampányok hatékonyságára. Nem csak informált ezen problémák következményeiről, de megoldásokat is javasolt.

Megtudhattuk, miért érdemes saját adatbázist építeni és mire lehet azt használni, mi az erős közösségi marketing alapja, melyek a legeredményesebb hirdetési módok.
Megismertük az üzenet alapú marketing legújabb eszközeit (Chatbot kampány, Messenger Ismétlődő értesítések stb.), a több platformos jelenlét előnyeit, a tartalommarketing szemléletváltás részleteit (tartalompiramis), az automatizációs és céges folyamatba épített megoldásokat.

Előadónk ecsetelte a vizualitás fontosságát. Részletesen elemezte a videó stratégiát, a videók tartalmának lényegi elemeit, a felhasznált sztorik témáját és az azokhoz kapcsolható interaktív lehetőségeket, a kiterjesztett valóság alkalmazását.
Audió tárgykörben sok minden elhangzott a podcastekről (formátum, hallgatási idő, monopodcast stb.), és azok vevőszerzésben való alkalmazásáról (márkaépítés, kapcsolaterősítés a célcsoporttal, új ügyfelek közvetlen elérése).

Útmutatást kaptunk ahhoz, hogyan legyünk hitelesek a közölt tartalmainkban saját hanggal, saját képekkel és videókkal, a kollégák bevonásával, céges eseteket és esettanulmányokat bemutatva.
Szakértőnk megoldási javaslatok adott arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi környezetben (drágább hirdetések, nehezebb mérések, nehezebb optimalizálás) milyen lehetőségeket lehet kihasználni, mit lehet tenni a hatékonyság növelése érdekében.