Főoldal Nyíl Videotár Nyíl Eredményes közösségi média stratégia cégvezetőknek Kérdés-válasz

Eredményes közösségi média stratégia cégvezetőknek Kérdés-válasz

Dátum Felvétel időpontja: 2023.06.20

Lejátszási idő: 00:25:19


A közösségi média megkerülhetetlen, amikor egy cég életében márkaépítésről, az ismertség növeléséről, a marketing stratégia kialakításáról van szó. Hogyan lehet lépést tartani a változó trendekkel és a lehető legtöbb eszközt kiaknázni, min kell változtatni 2023-ban, milyen lehetőségek rejlenek még a közösségi médiában? Lévai Richárd közösségi marketing specialista szakmai napunkon leginkább a Facebook, TikTok és más, jól ismert közösségi média felületek használatával kapcsolatban kapott kérdéseket.

A közösségi média folyamatosan változott az elmúlt 15-20 évben, és még most is átalakulóban van. Új platformok, új megoldások kerültek képbe, szigorodtak az adatvédelmi szabályok, megváltoztak a fogyasztói szokások. Eközben emelkedtek a hirdetési árak, csökkent az elérések száma, és egyre kevésbé hatékonyak a már megszokott módszerek.

Lévai Richárd közösségi marketing specialista előadásában beszélt arról, hogyan alakult át a közösségi média használata, milyen hatással van a különböző korcsoportok vásárlási döntéseire, milyen vevőszerzési lehetőségeket nyújt a platform, milyen megtérülés várható, hogy működik az üzleti kapcsolattartás. A beérkezett kérdések közül néhányat élőben válaszolt meg.
A Facebook-kal kapcsolatban arról érdeklődtek, hogy milyen mutatószámok alapján tekinthető sikeresnek egy FB kampány, milyen esetben érdemes a FB-on hashtag-eket használni, az organikus elérések csökkenése mellett miért tűnik úgy, hogy csak a hirdetéssel támogatott posztoknak van sikere.

Érkezett kérdés arról, hogy mit célszerű figyelni a TikTok-on a sikeresség érdekében (kommenteket, megosztásokat vagy mérőszámokat), és tévútra vihet-e a megtekintések száma.
Szerették volna megtudni, hogy milyen technikai feltételek megléte esetén érdemes elkezdeni a videók és podcast-ek készítését, valamint hogy mikor, miért és mire jó a mesterséges intelligencia (AI) és valóban lehet-e posztok generálására használni.

Megtudhattuk, hogyan lehet hírlevél feliratkozókat gyűjteni, ha még nincs e-mail listánk, milyen tartalmú és formátumú hirdetéseket mely platformokon kifizetődő megjelentetni, mi lehet a legjobb tartalom egy Youtube megjelenéshez, de kértek tippeket a Twitter használatához is.