Bejelentkezés

Ez a tartalom 597 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Építőipari rezsióradíj és a KATA értékhatár

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara írásban tett megkeresést a Pénzügyminisztérium felé abban a kérdésben, hogy beleszámítandó-e a 3 millió Ft-os határba az építőiparban az olyan bevétel, amelyet jogszabályban meghatározott díjszabás alapján juttat a kifizető.

"Önköltség számítási szabályzat (2021)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

A Kamara kérdésére a Pénzügyminisztérium az alábbi választ adta:

„A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (a továbbiakban: Katv.) 8. § (6c) bekezdés c) pontjának értelmezésével összefüggésben az alábbiakról tájékoztatjuk.

Levelében arra vonatkozóan kéri az álláspontot, hogy a minimális építőipari rezsióradíj 2020. évi mértékéről szóló 17/2020. (VI. 12.) ITM rendeletben meghatározott összeg megfelel-e a Katv. 8. § (6c) bekezdés c) pontjában foglalt mentességi szabálynak.

A Katv. hivatkozott rendelkezése értelmében az ugyanazon kifizető által juttatott 3 millió forintot meghaladó bevételrészt terhelő 40 százalékos mértékű adó alapjának meghatározása során nem kell számításba venni azt az összeget, amelyet a kifizető jogszabályban meghatározott díjszabás alapján juttat az arra jogosult kisadózó vállalkozásnak.

Tekintettel arra, hogy a hivatkozott ITM rendelet nem a fizethető díjak konkrét összegét, hanem csak minimális értékhatárt határoz meg, a Katv. 8. § (6c) bekezdésének c) pontjában foglalt kivétel-szabály építőipari tevékenységre vonatkozóan nem alkalmazható.”

(www.veszpremikamara.hu)

 (Lezárva: 2021. január 14.)

Adópraxis (2021-02-04)

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!

A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.