Bejelentkezés

Ez a tartalom 605 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Megvan a 2021-es minimálbér és a garantált bérminimum

Megszületett a megállapodás az idei minimálbérről és a garantált bérminimum összegéről – jelentette be Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

"Toborzás-adatvédelmi tájékoztató (2021)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167.400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219.000 forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent.

A vártnál később megszülető bérmegállapodás azt is tartalmazza, hogy amennyiben az év közben a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó a jelenlegi 15,5 százalékról, 13,5 százalékra csökken, akkor a minimálbér automatikusan havi bruttó 169.000, míg a garantált bérminimum havi bruttó 221.100 forintra emelkedik.

A 2021-es bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) kivételével a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának valamennyi tagja – tehát a többi szakszervezet is – aláírta.

(www.kormany.hu)

(Lezárva: 2021. január 25.)

Adópraxis (2021-01-27)

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!

A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.