dr. Nagy Péter

dr. Nagy Péter

Agrárszakértő


Agrárszakértő, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóság jogi kiemelt referense. Szakterülete az őstermelőkre vonatkozó jogi és adójogi szabályozás. 

  • Cikkeket és magyarázatokat ír
  • Irat- és szabályzatmintákat készít

Legutóbbi előadásai

KATA, KIVA

Kiemelt

Átalányadó

Az átalányadózás könyvelői kihívásai 2024-ben: szüneteltetés és járulékok

Az átalányadózók ügyeinek kezelése kihívást jelent a könyvelők számára, hiszen a vonatkozó szabályozás bonyolulttá vált. A 2024-es év elején a szüneteltetéssel kapcsolatos teendők okozzák a legnagyobb fejtörést az érintetteknek, különösen a járulékok vonatkozásában. Dr. Nagy Péter, a vámigazgatóság jogi referense fedte fel az új szabályokat a Menedzser Praxis adókonferenciáján elhangzott előadásában.

Lejátszási idő: 00:43:55

A felvétel dátuma: 2024.01.16.

Megnézem

KATA, KIVA

Átalányadó

Átalányadózás 2024 - hogy módosulnak a szabályok?

Az átalányadózó egyéni vállalkozók 2024. január 1-jétől változásokat tapasztalhatnak az adózás területén. A minimálbér és garantált bérminimum emelkedése miatt nőnek az átalányadózók bevételi határai – hívta fel a figyelmet Dr. Nagy Péter kiemelt jogi referens, aki arról is beszámolt, hogy a járulék és a szocho összegek miszerint és miképpen alakulnak. Emellett az adómentességi szabályok változásairól is szót ejtett a szakértő.

Lejátszási idő: 00:47:47

A felvétel dátuma: 2023.12.11.

Megnézem