Vuray György

Vuray György

vállalkozásfejlesztési szakértő


Cégvezető, vállalkozásfejlesztési tanácsadó a Vállalkozás Okosan tanácsadói oldal alapítója, a Menedzser Praxis vendégszakértője.

 

Vállalkozásfejlesztési szakértőként rendszeresen és kiemelt terjedelemben publikál a Menedzser Praxis havi megjelenésű nyomtatott és online kiadványaiban, termékeiben. Főbb szakterülete a kis- és középvállalkozások indításával és működtetésével összefüggő szakmai tanácsadás, képzés, digitális segédletek, leckék formájában.

Közreműködésével szerkesztett leckesorozatok, check-listek, prezentációk, infografikus összeállítások döntően a praktikum és érthetőség oldaláról kívánja megközelíteni a kisvállalkozói cégvezetés kérdéseit és megoldásait.

Számos digitális kiadványunk, például az induló cégek és működő vállalkozások számára összeállított különszámunk szerzője.

A kis- és középvállalkozások üzleti patrónusaként kiemelt figyelemmel kíséri a kisvállalkozások világának kezdő vállalkozók által leginkább lényeges kérdéseit a vállalkozások indításával összefüggő feladatoktól a működő vállalkozások előtt álló kihívásokig. 
 

  • Cikkeket és magyarázatokat ír
  • Irat- és szabályzatmintákat készít

Válogatott cikkei

A 2020 óta bizonytalanabbá, a korábbinál sokkal változékonyabbá lett üzleti környezetben ismét fókuszba került a vállalkozások hatékony működése, ezen belül is a költséghatékonyság. Ahhoz, hogy a vállalkozás működését – változatlan színvonal, minőség mellett – a korábbinál lehetőleg alacsonyabb, de mindenképp rugalmasabb költségháttérrel tudjuk fenntartani, fontos segítség a kiszervezés, az outsourcing.
2021. január 1-vel lépett életbe az a szabály, hogy a kifizetővel szerződéses jogviszonyba lépő KATA adóalany vállalkozás köteles a szerződés megkötésekor írásban tájékoztatni a kifizetőt arról, hogy KATA adóalany.