Főoldal Nyíl Cikkek Nyíl Cégvezetés
Bizonyára minden érintett átesett már agrártámogatásokhoz kapcsolódó ellenőrzésen. Néhány pontban összegyűjtöttük, hogyan is zajlik egy ilyen ellenőrzés, mire kell készülni. Elsőként a terület alapon járó támogatásokhoz kapcsolódó ellenőrzéseket tekintjük át, ide értve minden olyan támogatást, amit az Egységes kérelem felületén, azzal együtt tudunk igényelni.
Egy három tagból álló családi gazdaság egyik tagja elhunyt, ilyenkor a jövedelmet a halál időpontjáig tartó adatok alapján kell megállapítani. A működés során keletkezett közös bevételből eszközöket is szerzett be, melynek költségelszámolására kétféle módszert alkalmazott: terv szerinti értékcsökkenést ill. egy összegű elszámolást. Milyen kérdések vetődhetnek fel?
Választható-e abban az esetben a kata, ha a magánszemély munkaviszonya nem haladja meg a 36 órát?
Egy alkalmazottat nem foglalkoztató katás, nyugdíjas ügyvédi iroda, 2022. január 1-étől a Kata törvény szerint adózott, de az új kata szabályokra tekintettel megszűnik, és az átalányadózást választaná. Melyek a legfontosabb határidők, milyen bevallásokat kell benyújtani, hogy ne fusson ki az időből?