Főoldal Nyíl Kérdések és válaszok Nyíl Kisadózó Bt. kata változás miatti végelszámolásának kérdései

Kisadózó Bt. kata változás miatti végelszámolásának kérdései

Szabóné Schmuczer Edit Dátum Megválaszolva: 2022.09.05

Kérdés:

Mi a menete a kisadózó Bt. kata változás miatt tervezett végelszámolásának? Ki lehet a végelszámoló? Milyen kérdések merülhetnek fel a vagyonmérleggel és nyereséggel, az adózással és áfával, valamint ingatlan tulajdonjoggal kapcsolatban?

 


Válasz:
figyelem

Ez a tartalom csak előfizetőink számára elérhető!

Ha érdekel az alábbi tartalom akkor kattints az előfizetés gombra!

OLVASS BŐVEBBEN ERRŐL A TÉMÁRÓL
A nyári ellenőrzések során is a számla- és nyugtaadás elmaradása a leggyakoribb probléma, pedig nem éri meg kockáztatni, a bírság felső határa egymillió forint is lehet – mondta Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője.
Változtak az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemre, valamint az értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték adózására vonatkozó szabályok - hívta fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Közeledik a nyári szezon, ismét egyre többen szándékoznak kiadni lakásukat, nyaralójukat rövidtávú, turisztikai céllal. Ez a szolgáltatás adózási szempontból nem bérbeadási tevékenységnek, hanem szálláshely szolgáltatásnak minősül. A magánszemély a tételes átalányadózás szabályai szerint is teljesítheti adókötelezettségét, de kizárólag abban az esetben, ha a törvényi feltételeknek megfelel.