Kovács Zita

Kovács Zita

szakújságíró


Álláspiaci szakújságíró, a Menedzser Praxis szerkesztője, állandó szerzője.

Rendszeresen és kiemelt terjedelemben publikál a Menedzser Praxis havi megjelenésű nyomtatott és online kiadványaiban, termékeiben. Főbb szakterületei: humánerőforrás-menedzsment (HR), munkahelyi digitalizáció, toborzás - munkaerő-megtartás, employer branding,  céges pénzügyek.

Írásaiban mélyebb betekintést kíván nyújtani a gyorsan változó humánerőforrás-gazdálkodás világába, így segítve az olvasókat a legújabb irányzatok, elvárások és módszerek megértésében.

  • Cikkeket és magyarázatokat ír
  • Irat- és szabályzatmintákat készít

Válogatott cikkei

A 2024 januárjától életbe lépett új szabályok könnyebbségeket is hoznak az egyéni vállalkozók számára, ugyanakkor a nagyobb bevétellel rendelkező vállalkozásoknak új kötelezettségeket is felrónak. Az alábbiakban áttekintjük azokat a változásokat, amik érintik a vállalkozók adófizetési gyakorlatát, különösképpen a szüneteltetés új szabályait illetően.
Tavaly év végén nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum összege, ami nem hagyja érintetlenül az átalányadózást alkalmazó egyéni vállalkozókat sem. Mire számítsanak azok, akik ezt az adózási formát választották?
A kisvállalati adó, azaz a KIVA mértéke 2024-ben is 10 százalék marad a jelenlegi információk szerint. Azok választhatják, akik más kritériumok mellett nem foglalkoztatnak többet 50 főnél és az előző üzleti évben az árbevételük nem haladta meg a 3 milliárd forintot.